2008. március 21., péntek

Magyar karikaturisták adat- és szignótára 1848-2007


Megjelent Gyöngy Kálmán könyve. A magyar sajtótörténetben egyedülálló vállalkozás 160 év karikaturistáinak munkásságát veszi számba. Megtisztelő, hogy én is bekerülhettem a kötetbe. Az Eduárd képregényboltban (Bp.Dalszinház utca 8, Opera mellett) 8000Ft/db áron megvásárolható.

Rajzok a bárban


Ma értesültem egy kedves ismerősömtől, hogy írtak rólam szépeket a Figyelő 2008/12. számában, ahová rendszeresen készítek rajzokat. Köszönöm ezt a költői méltatást Dániel Andrásnak a lap művészeti vezetőjének, és az egész szerkesztőségnek!

Húsvét, Tavasztündér, stb.

















Egy kis húsvéti összaállítás, a közeledő ünnep alkalmából.

2008. március 20., csütörtök

Életérzés 2

A szatír (latinos délután)


Míg Csala úr nálam internetezett, próbáltam értelmesen eltölteni az időt, íme a végeredmény. A rajz ecsetfilccel készült, akvarellel színezve. Nem volt előzetes tervem, se vázlat, sem előrajzolás. Csak úgy jött, ez a legjobb, így lehet haladni.

2008. március 19., szerda

Ásatás


Ezeket az "uralkodói" fejeket ismét az archívumból ástam elő. A diplomamunkám részét képezte. Nagy András a Alternatív Közgazdasági Gimnázium volt tanárának ötletére készültek ezek a rajzok, egy különleges angol nyelvkönyvet szeretett volna megvalósítani.